• φοινικουντα ενοικιαζομενα δωματια
  • ενοικιαζομενα δωματια μεσσηνια
  • πυλος ξενοδοχεια

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

Παραλία Φοινικούντας

Στο κέντρο του χωριού, όπου δεσπόζει το γραφικό λιμανάκι της Φοινικούντας θα βρείτε την κεντρική παραλία της περιοχής. Η κύρια παραλία της Φοινικούντας έχει πεντακάθαρα, ζεστά νερά χωρίς μεγάλο βάθος και είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στην παραλία μπορείτε να περάσετε όλη σας τη μέρα. Από το πρωί, ξεκινώντας με έναν δροσερό καφέ, στη συνέχεια δοκιμάζοντας ελληνικές γεύσεις στις παραδοσιακές ψαροταβέρνες που εκτείνονται κατά μήκος της παραλίας, αλλά και να απολάυσετε τον απογευματινό σας περίπατο καθώς είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος της περιοχής.

Η πρόσβαση στο κέντρο της Φοινικούντας είναι αρκετά εύκολη, τις πρωινές ώρες, καθώς υπάρχουν δημοτικοί χώροι στάθμευσης όπου μπορείτε να αφήσετε ελεύθερα το αυτοκίνητο σας.

Παραλία Λάμπες

Στη διαδρομή από τη Φοινικούντα προς Μεθώνη θα βρείτε την παραλία Λάμπες. Κοιτώντας την κανείς από το δρόμο βλέπει μία εντυπωσιακή εικόνα.

Η παραλία Λάμπες είναι πλήρως οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και με ένα πολύ όμορφο beach bar στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας από νωρίς το πρωί κάνοντας ηλιοθεραπεία μέχρι και αργά το βράδυ αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Η παραλία έχει λεπτή άμμο και τα νερά είναι πεντακάθαρα. Είναι ιδανική παραλία για οικογένειες, καθώς τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ατελείωτες ώρες παιχνίδιου στην άμμο όπως και στα ρηχά νερά της παραλίας.

Η πρόσβασή στην παραλία είναι πολύ εύκολη με το αυτοκίνητο, αφού στην παραλία υπάρχει μεγάλος χώρος για πάρκιγκ.

Παραλία Λούτσα

Μόλις 1,5 χιλιόμετρο ανατολικά της Φοινικούντας και στο δρόμο προς την πόλη της Κορώνης θα βρείτε την παραλία Λούτσα.

Μία, μεγάλη σε έκταση, παραλία με φανταστικά καταγάλανα νερά.

Στη Λούτσα υπάρχουν πολλές ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε ελληνικές γεύσεις.

Παραλία Ανεμόμυλος

Η παραλία Ανεμόμυλος (ονομάζεται και Χαρουπιά αλλά και Μακρυνάμμος) βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μέτρα από το κέντρο της Φοινικούντας στο δρόμο προς τη Μεθώνη.

Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία με βελούδινη άσπρη άμμο και κρυστάλλινα νερά, που βαθαίνει ομαλά.

Η παραλία Ανεμόμυλος είναι σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και κυρίως του windsurfing.

Στην παραλία υπάρχουν 2-3 ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας μετά το μπάνιο, καθώς και το κάμπιγκ 'Ανεμόμυλος'

Παραλία Λιγονάμμος

Η παραλία Λιγονάμμος βρίσκεται μπροστά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Άννα. Μια πολύ όμορφη παραλία σε έναν πολύ γραφικό κόλπο στη σκιά του λόφου που την ξεχωρίζει από το κέντρο της Φοινικούντας.

Η παραλία Λιγονάμμος είναι αμμώδης, με λίγα βοτσαλάκια να ξεπροβάλλουν σε ορισμένα σημέια, με καταγάλανα νερά που βαθαίνουν ομαλά.

Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και μία καφετέρια (beach bar) από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Η απόσταση της παραλίας από τη Φοινικούντα είναι μόλις 400 μέτρα και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη είτε με τα πόδια, είτε με το αυτοκίνητο.